HTML

Friss megmondások

  • follett: Igen, meglett a hangulat...érzem a párás, benzinszagú meleget, ahogy átvágunk a reptér előtti park... (2013.09.26. 14:54) Önző vagyok?
  • Venlo: "A vágyaimnak szárnyakat adó", több évtizedes áti Malév-utasként csak nézek a semmibe és gondolkod... (2012.02.05. 08:16) A Mi repülőnk

Poggyászcímkék

Hogyishívjákok

A repcetáblák Millennium Falconja

2012.06.02. 12:24 Repülős Géza

Amitől anyád óvott.

Ha nem jártál még Nyíregyen, felejtsd el.

"Normálisak vagytok, b*meg?!" - mondhatta Gromov berepülőpilóta, amikor a reptérgondnok eltolta a hangárajtót 1965 nyarán.

A "Hoodlum" ("gengszter") NATO-kódot viselő Ka-26 helikopter is bizonyára olyan elvek alapján készült, mint az összes többi: alkossunk az előzőnél valami jobbat, gyorsabbat, erősebbet, szebbet. Hát... a típusismertető is csak mérsékelten nyugtat meg...:

.Az I.M. Vegyenejev által tervezett M-14V-26-os dugattyős motort kifejezetten erre a heliokpterre fejlesztették ki. Ez az erőforrás elődeinél nagyobb teljesítményt ad le, miközben működése is üzembiztosabb lett." (kamov.hu)

A helikopter erős és üzembiztos. Jókomám mesélte, hogy gyerekkorában mindig rohantak ki a házból és felültek a kerítésre, amikor meghallották a permetező helikoptert. Ma már, felnőtt fejjel inkább fedezékbe rohan ilyenkor és igyekszik menteni a gyerekeket is.

Bár még nem repültem ezzel a vassal, de nagyon szeretem. Az igazi faszagyerek repülő. Itt a narancssárga overáll 2x4 aranycsíkkal maximum arra jó, hogy leterítsd a csűrben, amikor aláfekszel egy csőkulccsal. Ezen a gépen látszik, hogy férfiember kell hozzá. Nem elég ha néha letörli a nyálát a pilóta a Garmin képernyőjéről és szépen tekergeti a robotpilótát.

Nézzük mit mond a témában a vizuális szakirodalom, a teljesség igénye nélkül.

 

KA-26 OFFICIAL TRAILER - Ezen a felvételen pont arany vállapban permetezik a TSZ-szőlőt. De feltételezem, hogy amikor nem dokumentumfilmet forgatnak, nem a vezérőrnagy elvtárs repülte a gépet...

 

 

NAGYON STANDARD - Teljesen szokványos indítás, zöldkártyával nincs kibélelve a táskánk

 

KAPCSOLJKIMINDENT - 3:49-nél a számítógép előtt ülve is önkéntelenül eltakartam a szemeimet...

 

"HA VOLNA KÉT ÉLETEM..." - egy körre valaki?

 

Szólj hozzá!

Címkék: helikopter kamov

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanrepul.blog.hu/api/trackback/id/tr94560836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása